Gyorsan, könnyen elkészíthető, és mellesleg nem hizlal. Vacsorára kiváló, vagy előételnek ebédre.
Hozzávalók:
50 dkg fejes saláta
10 dkg uborka
10 dkg lilahagyma (1 db közepes nagyságú)
20 dkg paradicsom (2 db közepes nagyságú)
1 db sárga húsú kaliforniai paprika
1 db avokádó
Öntet:
3 cikk zúzott fokhagyma
3 ek sörélesztőpehely
2 ek lenmagolaj
1/3-ad teáskanál só
------------------------
3 ek víz
3 ek citromlé
Néhány ágacska petrezselyemlevél a díszítéshez.
Az öntet első 4 összetevőjét keverjük össze, majd adjuk hozzá a vizet és a citromot. A megmosott salátát szeleteljük ceruzavastagságúra, a hagymát kicsi kockára, az uborkát, a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. Az avokádót pucoljuk meg, és vágjuk kis darabokra. A salátát keverjük össze. Salátalevéllel bélelt tálkában tálaljuk. Az öntetet fogyasztás előtt 5 perccel tegyük rá a salátára! Ha hamarabb összekeverjük, a saláta összeesik, és nem gusztusos.
50 dkg fejes saláta
10 dkg uborka
10 dkg lilahagyma (1 db közepes nagyságú)
20 dkg paradicsom (2 db közepes nagyságú)
1 db sárga húsú kaliforniai paprika
1 db avokádó
Öntet:
3 cikk zúzott fokhagyma
3 ek sörélesztőpehely
2 ek lenmagolaj
1/3-ad teáskanál só
------------------------
3 ek víz
3 ek citromlé
Néhány ágacska petrezselyemlevél a díszítéshez.
Az öntet első 4 összetevőjét keverjük össze, majd adjuk hozzá a vizet és a citromot. A megmosott salátát szeleteljük ceruzavastagságúra, a hagymát kicsi kockára, az uborkát, a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. Az avokádót pucoljuk meg, és vágjuk kis darabokra. A salátát keverjük össze. Salátalevéllel bélelt tálkában tálaljuk. Az öntetet fogyasztás előtt 5 perccel tegyük rá a salátára! Ha hamarabb összekeverjük, a saláta összeesik, és nem gusztusos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése