2015. március 12., csütörtök

Fogyni szeretnél? Dr. Tiszta Víz elmondja, hogyan segíti a vízivás a testsúlycsökkenést



Ha szeretnénk elkerülni a túlsúlyt, igyunk meg mindennap 8-10 pohár vizet, ez megóv az elhízástól, ha már fölösleges kilókat cipelünk, segít megszabadulni a túlsúlytól.
Hogyan lehetséges ez?
Sokan a szomjúságot tévesen éhségként érzékelik. Amikor ilyesmit érzünk, igyunk meg egy-két pohár vizet. Ennek hatására a gyomorban a gyomorsav felhígul, és az éhség maró fájdalma elmúlik.
Ha testünk folyadékszintje alacsony, veséink nem tudják megfelelően ellátni a feladatukat. A májunk úgy segít, hogy magára vállalja a vesék munkájának egy részét. A többletterhek ellátása közben a májunk nem lesz képes annyi zsírt energiává átalakítani, amennyit kellene, ezért a zsírt raktározni fogja a szervezetünk.


Köztudott, hogy a sónak vízvisszatartó tulajdonsága van, a többletsó vizet köt meg a szervezetünkben, ami növeli a testsúlyunkat. A sófeleslegtől csak úgy tudunk megszabadulni, ha több vizet iszunk, hogy a vesénk kiválaszthassa.
A túlsúlyos és kövér embereknek több vízre van szükségük, mint a normál testsúlyúaknak. Minden 10-12 kg többlet után plusz egy pohár vizet kell fogyasztaniuk. A fogyással kapcsolatos nehézségek orvosolhatók a rendszeres vízivással.


Ha le akarunk fogyni, négy dolgot iktassunk be az életünkbe:
- fogyasszunk több rostban gazdag ételt,
- csökkentsük a bevitt kalória mennyiségét,
- sétáljunk naponta legalább 6 kilométert,
- és feltétlenül igyunk meg naponta 12x2,5 dl vizet (azaz 3 litert).
Ha ennyi vizet iszunk, ez elveszi az étvágyunkat, és megóv a nassolástól. 

A megoldás: mindig igyunk tiszta vizet, amikor éhséget érzünk az étkezések között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése